Troostrijke tips

Op deze pagina verzamel ik troostrijke tips die de moeite waard zijn om aan te klikken.

Het rouwwoordenboek van verlieskunst

In het rouwwoordenboek staan tien rouwwoorden met artworks. Dit is een boek om zelf te lezen of op te sturen naar iedereen die zich in het land van rouw bevindt. ‘Omdat je het wel zelf, maar niet alleen hoeft te doen.’

Dierenverhalen vol troost

Als het aardvarken de wanhoop nabij is, geven de andere dieren hem bemoedigende cadeaus. ‘Heel langzaam sloop zijn wanhoop weg, verdween in het struikgewas en, later die avond, achter de horizon. Bemoedigende gedachten, die hij van de eekhoorn had gekregen, verschenen in zijn hoofd.’
Door Toon Tellegen.

Om te janken - Kakkerlakje

Groentenkoning Mari schreef een ode aan de ui, een trouwe vriend waarop je altijd kunt rekenen. Natuurlijk met lekker veel uienrecepten.

Kakkerlakjes zijn verstuurbare boekjes.

De Flurn van Lenneke Wispelwey

Ondanks dat we voor eeuwig zouden willen blijven leven, is het einde onvermijdelijk. We ontkomen er helaas allemaal niet aan. Na het verlies van een dierbare is het vinden van een plek van herinnering vaak een lastig proces. De Flurn is een urn en vaas in één.

Bloementhee Troost

‘Troost’ ( > startpunt kamille). Verlicht de gemoedstoestand bij somberheid, spanning en verdriet. Ingredienten: kamille, lavendel, verveine, sint janskruid, pepermunt, citroenmelisse.

StoryTiles - Ik houd jullie graag dichtbij me

De serie ‘Familyhood’ tegels is ontworpen door Joëlle Wehkamp. Zij heeft een prachtige, heel unieke stijl en door het gebruik van heldere kleuren trekken deze tegeltjes je aandacht.

Troostbier

Een traditionele Bock, maar dan natuurlijk biologisch. Gebrouwen met een mix van donkere mouten voor smaken en aroma’s van bruin brood, caramel en gebrande noten. Het bier is stevig, maar toch doordrinkbaar door de koude lagering en door een beetje bitterhop die de zoetheid in balans brengt.

Winkelwagen