“Ik leerde Sophie Boom (geboren in 1991) kennen op het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam, waar ik tien jaar lang lesgaf. Naast haar eigen onderneming in keramiek, vervult zij de rol van seniorinstructeur in het HMC-lab. Hier begeleidt zij creatieve studenten bij het verkennen van diverse nieuwe technieken. Samen hebben we de tweede collectie Troostvaasjes ontwikkeld, en ik ben haar dankbaar voor dit prachtige proces!

In haar eigen bedrijf creëert Sophie met evenveel zorg en toewijding zowel eigen werk als producten in opdracht. Ze houdt heel veel van het werken met klei en de meditatieve gemoedstoestand die ze kan bereiken tijdens het draaien. Dankzij haar achtergrond als ruimtelijk vormgever vindt ze het een geweldige uitdaging om producten te ontwikkelen die perfect passen bij de gebruiker en tegelijkertijd een verhaal kunnen vertellen. Sophie vertelt dat de combinatie van het materiaal, verschillende technieken en haar eigen creativiteit haar ontzettend veel voldoening geeft.”

de makers

Sophie: “Als maker vind ik het geweldig een bijdrage te kunnen leveren aan Troostvaasje, een prachtig initiatief met een mooie boodschap. Bij het ontwikkelen van de nieuwe collectie samen met Anne, was mijn doel om een ‘lichtpuntje’ van troost te bieden door middel van vrolijke kleuren. Tijdens mijn eigen rouwproces heb ik ervaren hoe waardevol het is om zoiets te ontvangen, vooral als het mijn dag letterlijk en figuurlijk kon kleuren. Met liefde en aandacht zijn alle vaasjes  gedraaid, afgewerkt en geglazuurd.”


Sophie is afgestudeerd aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht – Spatial Design

Toen ik Pascalle (1992) voor het eerst ontmoette voelde ik meteen dat ik bij de juiste persoon voor mijn troostvaasjes was. Pascalle is met haar roze haar en sprookjesachtige make-up een bijzondere verschijning. Na het afronden van haar bachelor aan de Willem de Kooning academie is ze gaan werken als zelfstandig keramist. Ze maakt werk in opdracht, ze geeft cursussen en ze maakt fantastisch eigen werk.

Thema’s bij haar eigen werk zijn oprechte emoties en verbinding. Emoties en verbinding lijken beide steeds minder zichtbaar door een digitale samenleving die voornamelijk over de ‘buitenkant’ gaat.

Instagram pagina Pascalle

“When someone you love becomes a memory, that memory becomes a treasure.” — Unknown

Ik kan uren luisteren naar de verhalen van Pascalle over haar eigen ontwikkelde glazuren, conceptuele gedachtegangen en haar belevenissen. Het liefst voegt Pascalle eigenlijk overal wat glitter aan toe.

Verdriet is bij niemand hetzelfde.
Er is ook niet één vaasje precies hetzelfde.
Elk Troostvaasje is zorgvuldig, met de hand,
op de draaischijf gemaakt, daarna afgebakken
en met liefde geglazuurd.

pascalledejager.com 

Winkelwagen